Eerste editie van de "Design your Motorcycle” challenge van Michelin.

Michelin lanceert zijn eerste Design your Motorcycle challenge voor internationale motorontwerpers!

Deze uitdaging, die plaatsvindt van 19 juni tot en met 10 november 2019, staat open voor elke professionele of private ontwerper die zijn of haar aangepaste motor(en) wil promoten.

Met deze challenge, die beschikbaar is op de Michelin-website, kunnen deelnemers verschillende prijzen winnen. 

Michelin, de Franse bandenfabrikant, is bezig met het opzetten van zijn allereerste challenge voor motorontwerpers.

Deze challenge heeft tot doel het ontwerpen van de motorfietsen te promoten en zo de knowhow van deze internationale ontwerpers in de verf te zetten.

Ons doel: de waarde van onze Michelin-banden verhogen op kwaliteitscreaties.

Hiervoor worden drie categorieën voorgesteld aan de kandidaten:

  • De "Cruiser Style" categorie - de emblematische categorie van de challenge - voor alle typische aangepaste motorfietsen zoals Harley Davidson, Triumph of Indian.
  • De "Scrambler Vibes" categorie is de meest trendy categorie van de challenge.  Scramblers zijn motorfietsen met banden en een fysionomie waarmee zowel op de weg als op paden kan worden gereden. Dit type motorfiets, dat in de jaren twintig heel wijdverbreid was in Engeland, is de laatste jaren weer een trend geworden.
  • De laatste "Bike to the future" categorie ten slotte, vestigt de aandacht op alle elektrische motorfietsen, met een futuristisch design of met geïntegreerde technologieën. Net als onze MICHELIN "vision"-band, is het hier de bedoeling om alternatieve mobiliteit op twee wielen te bevorderen.

Deze challenge, die beschikbaar is in vijf talen (Engels, Frans, Spaans, Italiaans, Nederlands), biedt ontwerpers uit de hele wereld de mogelijkheid om deel te nemen in een van de drie categorieën.

Aan het einde van deze uitdaging worden drie winnaars gekozen.

Hiervoor moet een eerste score van 50% op de eindscore worden gegeven dankzij de stemmen van de bezoekers op de website.

De rest van de beoordeling wordt toegekend door een jury van professionals waarvan de samenstelling eind juni op onze sociale netwerken bekend wordt gemaakt.

De drie winnaars kunnen:

  • genieten van een exclusief partnerschap met het merk MICHELIN door, indien zij dat wensen, gedurende een jaar de ambassadeurs van het merk te worden
  • een set MICHELIN-banden winnen om de motor voor de wedstrijd te creëren
  • een uitnodiging ontvangen om deel te nemen aan EICMA, een van de grootste internationale motorbeurzen (Milaan - Italië)

Deze challenge is een goede manier om een uniek en onderscheidend concept voor te stellen, om onze producten onder de aandacht te brengen, om de gemeenschap van motorontwerpers te verenigen, maar ook om een "innovatief" project voor te stellen voor het imago van het merk Michelin.

Contact 

Heeft u nog vragen, neem dan contact met ons op via dit e-mailadres: designyourmotorcycle@michelin.com